Canon, yeni amiral ürünü ColorStream 8200 ve 8110 ile baskı makinesi portföyünü genişletiyor

ColorStream serisi, lanse edildiğinden bu yana dünya çapında 1.800’den fazla ünite kurulumuyla, yüksek hacimli baskı üretimi için değerli bir yatırım olduğunu gösteriyor. ColorStream 8200; manuel müdahale ihtiyacını minimuma indiren, mükemmel çalışma süresi ve verimlilik sunan serinin en verimli baskı makinesi olarak öne çıkıyor. Dakikada 2.692 A4 sayfa baskısı ve dakikada 200 metreye varan maksimum hız sunan ColorStream 8200; mali beyanlar, yayınlar, kitaplar, doğrudan posta ve ürün ekleri dahil olmak üzere birçok farklı türden çıktı üretiyor. Böylece maksimum üretim hacmi ihtiyacı olan ticari iletişim, finansal belge, kitap baskı merkezleri ve Baskı Hizmeti Sağlayıcıları (PSP’ler) için de ideal bir seçenek sunuyor.

ColorStream 8200 ve 8110 modellerinde, entegre 1.200 dpi baskı kafaları ve yüksek pigmentli su bazlı polimer mürekkepleri bulunuyor. Dayanıklı ve uzun ömürlü bileşenler kullanılan bu modeller ayrıca otomatik ek birleştirme işlemi ve entegre sonlandırma cihazlarıyla güçlü iletişim gibi otomasyon özellikleriyle geliyor. 

Müşteriler, ColorStream 8000 serisinin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için PRISMAproduction’dan yaralanabiliyor. Bu sayede entegre ve ölçeklenebilir, yüksek performanslı üretim yönetimi platformuyla; veri girişi, dönüşümünü, baskı öncesi ve baskı çıktısı otomatikleştiriliyor. PRISMAproduction, tek bir platform üzerinden esnek bir baskı akışı sunarak AFP ve PDF baskı öncesi işlemler, baskıya hazır hale getirme, veri zenginleştirme ve sayfa kompozisyonu sağlıyor. PRISMAproduction’daki toplu işlem yeteneği, müşterilerin sipariş işleme ve üretim sıralamalarını, sektördeki baskı hacimlerinin azalması trendine uygun olarak optimize etmelerine de olanak tanıyor.

Canon EMEA, Ticari Baskı, Pazarlama ve İnovasyon Müdürü Hans Schmidbauer: “ColorStream 8000 serisinin müşterileri, bu baskı makinelerinin sağlam yapısı ve baskı kalitesinden çok memnun kaldı. Otomasyon seviyelerini, olağanüstü çalışma sürelerini ve bunun sonucunda ortaya çıkan OEE (genel ekipman etkinliği) performanslarını çok beğendiler. Yeni amiral ürünümüz ColorStream 8200’ü kullanıma sunarak, güvenilirlik veya kaliteden ödün vermeden daha da verimli olmalarını sağlıyoruz. Ticari iletişim hizmetleri sağlayıcıları ve yayıncılar, çok daha kolay geri dönüştürülebilen, kaplamasız kağıtlarla kitap ve belge üretmek istediklerinden, yeni ColorStream’i özellikle cazip bulacaklarından eminiz.”

Yeni ColorStream 8200, Drupa 2024 Canon standında, uçtan uca ve talep üzerine kitap üretimi çözümünün bir parçası olarak dünya çapında ilk kez kullanıcıyla buluşacak.

Aykut TAŞDELEN

aykuttasdelen@teknolojidergisi.net

2002 yılından beridir yazılım sektöründe eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır. Kurucusu olduğu "Quantum Akademi" isimli firmada yazılım sektöründe eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sürdürmektedir. 7 yıl özel bir üniversitede Android, Yazılım Mimarisi gibi lisans dersleri vermiştir. Halen yazılım şirketlerine ve profesyonel yazılımcılara yönelik kurumsal eğitimler vermektedir. Şimdiye dek 12 kitabı yayınlanmış olan yazar geçmişte 7 yıl Microsoft’tan MVP ödülü ve unvanı ile taltif edilmiştir. Bilişim basını mensubu olan Taşdelen geçmişte PCWorld dergisinde yazarlık yapmıştır.