ASUS SC24’te yapay zekâ potansiyelini ortaya çıkaracak yepyeni depolama ve sunucu çözümlerini sundu

ASUS SC24’te AMD ve Intel ® tarafından desteklenen kapsamlı ürün yelpazesinin yanı sıra yapay zekânın geleceğini hızlandırmak için tasarlanmış sıvı soğutma çözümlerini içeren çığır açıcı yeni nesil altyapı çözümlerini duyurdu. ASUS, inovasyonun sınırlarını sürekli zorlayarak exascale çağı ve ötesi için özel olarak tasarlanmış uzman soğutma ve yazılım geliştirme hizmetleriyle eşleştirilmiş uyarlanabilir sunucu çözümleri sunarak yapay zekâ ve yüksek performanslı bilgi işlemin (HPC) karmaşıklıklarını ortadan kaldırıyor. Yapay zekâ süper bilgisayarlarına öncülük etme konusunda seçkin bir geçmişe sahip olan ASUS, toplam çözüm sağlayıcısı olarak müşterilerine olağanüstü değer sunmaya kararlı.

Yapay zekâ ve HPC alanlarında başarı için kapsamlı ürün yelpazesi

ASUS, HPC ve yapay zekâ destekli mimariyle kurumsal dijital dönüşümü desteklemek için gücünü AMD ve Intel’den alan eksiksiz bir sunucu sistemleri yelpazesi sunuyor. Girişim şirketleri, araştırma kurumları, büyük işletmeler veya kamu kuruluşlarının hepsi büyük veriden değer elde etmek ve iş çevikliğini hızlandırmak için uyarlanabilir çözümler bulabiliyor.

ASUS, üretken yapay zekâ uygulamaları için AMD EPYC 9005 işlemciler ve Instinct MI325X hızlandırıcılar içeren ESC A8A-E12U ve Intel Gaudi® 3 hızlandırıcılarını destekleyen ESC I8-E11’i sunuyor. Bu sistemler, çok çeşitli yapay zekâ iş yükleri ve uygulamaları için ölçeklenebilir performans sunmak üzere tasarlandı. HPC uygulamaları için tasarlanan ASUS RS920Q-E12 ve RS720Q-E12 , HPC iş yüklerini artırmak için gereken yoğunluğu ve performansı sağlamak üzere Intel Xeon® 6 işlemcilerden yararlanıyor.

Yapay zekâ eğitimi ve çıkarımına yönelik artan talebe yanıt veren ASUS ESC I8-E11, 5. Nesil Intel Xeon işlemcilerin yanı sıra sekiz adet Intel Gaudi 3 AI OCP Hızlandırıcı Modülü (OAM) ara kartı barındırıyor ve her Intel Gaudi 3 hızlandırıcıya endüstri standardı olan 24 adet RoCE 200GbE RDMA NIC entegre ediyor.

ASUS depolama sunucuları ile veri potansiyelini açığa çıkarın

Yapay zekâ, HPC ve depolama ihtiyaçlarının hızla arttığı bir ortamda geleneksel depolama mimarileri, genellikle sabit arayüzlerle sınırlı kalmaları ve gerçek zamanlı olarak genişleyememeleri nedeniyle ayak uydurmakta zorlanıyor. Weka ve diğer depolama ortaklarıyla iş birliği yapan ASUS, aşamalı bir yaklaşım ve yazılım tanımlı mimariyle geleneksel donanım sınırlamalarını aşarak, değişen ihtiyaçlar için uyarlanabilir performans ve ölçeklenebilir kapasiteye sahip birleşik bir depolama sistemi sunuyor. Yazılım tanımlı depolama (SDS) çözümleri, çok çeşitli depolama gereksinimlerini karşılamak için dosya, nesne ve blok depolamanın yanı sıra tamamen flash, katmanlama ve yedekleme özelliklerini de kapsayan benzersiz bir esneklik sağlıyor.

Örneğin en yeni ASUS RS501A-E12-RS12U, ister bilgi işlem için ister SDS depolama çözümü olarak kullanılsın, yapay zekâ bilgi işlem dünyasının zorlu ortamında üstünlük sağlamak için tasarlandı. En zorlu yapay zekâ iş yüklerini desteklemek için gereken hız, verimlilik ve ölçeklenebilirliği sunan bu model, yapay zekâya yatırım yapan tüm kuruluşlar için değerli bir varlık haline geliyor. ASUS AI/HPC depolama çözümleri, gelişen müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için esnek dağıtım, ölçeklenebilir performans ve kapasite sağlıyor.

ASUS, yapay zekâ için olağanüstü bir gelecek şekillendirerek ve yeni nesil altyapı çözümlerinin önünü açarak müşterileri için değer yaratmayı sürdürüyor. Titiz yaklaşımımız, ASUS yapay zekâ altyapı çözümlerinin ölçeklenebilir uyarlanabilirlik sunmasını, artan yapay zekâ gereksinimlerine sorunsuz bir şekilde uyum sağlamasını ve uzun vadeli başarı için altyapıynın geleceğe hazırlanmasını sağlıyor.

Aykut TAŞDELEN

aykuttasdelen@teknolojidergisi.net

2002 yılından beridir yazılım sektöründe eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır. Kurucusu olduğu "Quantum Akademi" isimli firmada kurumlara yönelik yazılım geliştirme eğitimleri vermekte ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürmektedir. 7 yıl özel bir üniversitede Android Programlama, Yazılım Mimarisi, iOS Programlama gibi lisans dersleri vermiştir. Şimdiye dek 12 kitabı yayınlanmış olan yazar geçmişte 7 yıl Microsoft’tan MVP ödülü ve unvanı ile taltif edilmiştir. Bilişim basını mensubu olan Taşdelen geçmişte PCWorld dergisinde yazarlık yapmıştır.