Huawei Türkiye Veri Depolama İnovasyon Merkezi İstanbul’da açıldı

Huawei, Türkiye’deki ilk ‘Veri Depolama İnovasyon Merkezi’ni açarak; kamu, finans ve ulaşım başta olmak üzere farklı sektörlere özel depolama çözümleri sunmayı hedefliyor. Merkez aynı zamanda, yerel teknoloji şirketleri ile bilgi ve iletişim teknolojileri profesyonellerinin iş birliğini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Huawei, Türkiye’nin gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisine katkı sağlamak amacıyla, ‘Veri Depolama İnovasyon Merkezi’ni, İstanbul’da hizmete açtı Huawei Türkiye ICT Pazarlama ve Çözüm Satış Departmanı Direktörü Jason Wang, merkezin hem yerel teknolojik çözümlerin geliştirilmesine destek olacağını hem de inovatif çözümlerin hayata geçirilmesine olanak tanıyacağını belirtti. Huawei Avrupa Bilişim Pazarlama ve Çözüm Satış Departmanı Başkanı Steven Qin ise Huawei’in sürdürülebilir ve dijital bir gelecek için; yüksek performanslı, güvenilir ve çevre dostu veri depolama altyapıları sunduğunu vurguladı. Açılış törenine katılan Koç Sistem ve Penta temsilcileri de merkezin birçok alanda verimliliği artıracağını söylediler. 

Huawei Türkiye ICT Pazarlama ve Çözüm Satış Departmanı Direktörü Jason Wang, Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, “Daha fazla inovasyon merkezi ile yerel teknoloji şirketleri ve bilişim profesyonelleri arasındaki iş birliğini güçlendirirken, farklı sektörlerdeki sorunlara yönelik etkili çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

Huawei Avrupa Bilişim Pazarlama ve Çözüm Satış Departmanı Başkanı Steven Qin yaptığı değerlendirmede, “Müşterilerimize yüksek performanslı, güvenilir ve çevreci veri depolama altyapıları sunmaya kararlıyız, böylelikle gezegenimiz için daha yeşil ve dijital bir gelecek inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Koç Sistem Birim Yöneticisi Murat İlemer ise yaptığı açıklamada, “Huawei ile birlikte depolama ürünleri için gerçekleştirdiğimiz testlerde önemli sonuçlar elde ettik. Huawei’in İstanbul’da bir ‘Veri Depolama İnovasyon Merkezi’ kurmayı seçmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu merkez, gelecekteki inovasyon projelerimiz için önemli ve pratik bir platform sağlayacak dedi.  

Penta Satış ve Pazarlama Yöneticisi Cüneyt Varup ise “Huawei’in Türkiye’de veri depolama merkezini kurulması, en yeni veri depolama teknolojilerine ve çözümlerine daha kolay erişim sağlıyor ve müşteri ihtiyaçlarını hızla doğrulamamızı mümkün kılıyor. Bu da proje tamamlama verimliliğini önemli ölçüde artırıyor” dedi.

Huawei Türkiye Veri Depolama İnovasyon Merkezi, dört ana iş senaryosunu kapsayan bir yapıya sahip. Tam flaş depolama, dağıtık depolama, veri koruma ve veri merkezi sanallaştırma çözümleri Merkez, iş ortaklarına ve müşterilere işlevsellik, performans, güvenilirlik ve felaket kurtarma çözümleri için uygulamalı testler ve kavram kanıtı gösterimleri sağlıyor. 

Merkezde, 20’den fazla standart raf ve 100’den fazla endüstri lideri depolama ürünü bulunuyor. Kamu, finans ve ulaşım gibi sektörlere özel olarak tasarlanan merkezde, aynı anda 50’den fazla kullanıcının uzaktan bağlanmasına olanak tanıyan yüksek performanslı VPN ağı da mevcut. Bu sayede Huawei müşteriler ve iş ortakları, veri depolama inovasyon merkezine uzaktan bağlanarak, inovatif çözümlerin uygulanabilirliğini de test edebiliyorlar.

Huawei, 20 yılı aşkın süredir veri depolama alanına yaptığı yatırımlarla, dünya genelinde 150’den fazla ülkeye ileri teknoloji ürünler ve çözümler sağlıyor. Türkiye’de veri depolama pazarında ikinci sıraya yükselen Huawei, başta kamu, finans ve ulaşım sektörlerinde olmak üzere, birçok endüstrinin güvenini kazanmış durumda. Geleceğe dönük olarak, Huawei ve yerel işletmeler arasındaki yakın iş birliği, Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisinin gelişiminde önemli bir rol üstlenecek ve Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine güçlü bir ivme kazandıracak.

Aykut TAŞDELEN

aykuttasdelen@teknolojidergisi.net

2002 yılından beridir yazılım sektöründe eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır. Kurucusu olduğu "Quantum Akademi" isimli firmada kurumlara yönelik yazılım geliştirme eğitimleri vermekte ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürmektedir. 7 yıl özel bir üniversitede Android Programlama, Yazılım Mimarisi, iOS Programlama gibi lisans dersleri vermiştir. Şimdiye dek 12 kitabı yayınlanmış olan yazar geçmişte 7 yıl Microsoft’tan MVP ödülü ve unvanı ile taltif edilmiştir. Bilişim basını mensubu olan Taşdelen geçmişte PCWorld dergisinde yazarlık yapmıştır.