TeknolojiDergisi.net, geçmişte PCWorld, Byte ve MobilLife gibi dergilerde yazarlık, editörlük yapmış yanı sıra yazılım geliştirme ve elektronik üzerine kurumsal/akademik eğitimler de veren ayrıca 20+ teknik kitap yazmış bir ekibin oluşturduğu teknoloji portalıdır.
Okurlarını ticari amaçlar hedeflemeksizin, teknolojik gelişmelerden haberdar etmek amacıyla yayın hayatını sürdürmekte olan portalımızın tasarımı da bu amaca yönelik olarak akıcı, daha az resim ama daha fazla metin içerecek şekilde düzenlenmiştir. İçerik farklı mobil platformlarda bozulmadan kolayca okunabilir şekilde sunulmaktadır.
Kurucu & Yönetmen: Zafer DEMİRKOL
zaferdemirkol@teknolojidergisi.net
Elektrik mühendisliÄŸi okudu, programlamaya ise 80’li yıllarda Sinclair ve Basic ile baÅŸladı. Elektrogüvenlik sektöründe baÅŸladığı iÅŸ yaÅŸamı 2000’li yılların başında yazılım sektöründe profesyonel yazılımcılık, proje yöneticiliÄŸi ve eÄŸitimcilik yönünde evrildi. 3 farklı üniversitede yazılım geliÅŸtirme üzerine lisans dersleri verdi. BiliÅŸim basını tarafında dergi editörlüğü yaptı. Halen kurucu ortağı olduÄŸu teknolojidergisi.net, softrik.tv gibi mecralarda yayıncılık da yapmaktadır. Åžimdiye dek yazılım teknolojileri üzerine 11 farklı kitap yazdı. Özellikle son kitabı olan “Çocuklar için Kodlama” meslek yaÅŸamında bir dönüm noktası oldu. Bu kitap hem Türkçe hem de İngilizce dillerinde basılıp, yayımlanmakta hem de bu konudaki akademik pek çok çalışmanın da referans kaynağını teÅŸkil etmektedir. Son dönemde çalışmalarını odakladığı konu çocuklar için kodlama eÄŸitimleri olup özel bir kolejde bu konuda atölye dersleri vermektedir. Aynı zamanda Microsoft’un 3 kez MVP unvanı verdiÄŸi Demirkol, Çocuklar İçin Kodlama ya da kısaca CIK ismini verdiÄŸi özel yazılım altyapısını (framework’ü) (CIK) geliÅŸtirdi.
Yazı İşleri & Editör: Aykut TAŞDELEN
aykuttasdelen@teknolojidergisi.net | 553 808.09.15
Yazılıma 80’lerin sonunda C64/Basic ile amatörce baÅŸlayan TaÅŸdelen üniversite öğrenciliÄŸi döneminde elektronik sektöründe çalıştı. ÖğrenciliÄŸe müteakip (90’ların sonunda) yazılım sektörüne geçiÅŸ yaptı. Bir süre freelance yazılım projeleri yapan TaÅŸdelen 2002 yılından itibaren ÅŸirketlere yönelik kurumsal yazılım eÄŸitimleri vermeye baÅŸladı.
Pek çok firma (bankalar, yazılım ve teknoloji şirketleri) ve kamu kurumuna farklı yazılım teknolojileri üzerine (.NET, Java, iOS, Android, C++, Yazılım Mimarisi, …) eğitimler verdi, danışmanlık, projeler ve yöneticilik yaptı. Halen Quantum Akademi isimli firmanın kurucusudur ve yapay zeka, yazılım geliştirme teknolojileri hakkında şirketlere, kamu kurumlarına teknik eğitimler vermektedir.
2011-17 arasında özel bir üniversitede Android, Yazılım Mimarisi üzerine lisans dersleri verdi.
Programlama üzerine Türkçe / İngilizce 12 farklı kitap yazdı.
.NET teknolojileri üzerine verdiği eğitimler, seminerler ve kitaplarından dolayı Microsoft’tan 7 kez MVP unvanı ve ödülü ile taltif edildi.
Teknoloji basını mensubu olan TaÅŸdelen geçmiÅŸte PCWorld dergisinde, 2016’dan beriyse TeknolojiDergisi.net portalında teknoloji haberciliÄŸi yapmaktadır.
INETA (Uluslararası .NET BirliÄŸi) organizasyonun sırasıyla Türkiye, OrtadoÄŸu/Afrika bölgesi yöneticiliÄŸi görevlerini üstlendi. INETA adına pek çok seminerde konuÅŸmacılık yaptı. 2003’ten beri pek çok üniversitede yüzlerce seminer verdi.
Son yıllarda proje ve eÄŸitim çalışmalarını daha çok yapay zekâ, veri bilimi, mikrodenetleyiciler, ROS isimli robotik framework’ü üzerinde yoÄŸunlaÅŸtırmıştır.